S spletno stranjo www.moto.si upravlja podjetje MotoSI d.o.o.

Podatki podjetja:

Motosi d.o.o., Gallusovo nabrežje 13, 1000 Ljubljana
Matična številka: 2361418000
ID št. za DDV SI96062070
Zavezanec za DDV po zakonu.

Telefon: 01/5647 205 
Fax: 01/5647 782

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Transakcijski račun:
IBAN SI56 101000044299313 (Banka Koper) 

Splošni pogoji poslovanja

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran www.moto.si obiskovalcem predstavlja program podjetja MotoSI d.o.o. ter omogoča naročanje izdanih knjig, revij in drugih izdelkov.

Dostava

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Vsa naročila bomo poslali najpozneje v treh delovnih dneh po plačilu predračuna ali položnice. Izjeme so možne v času kolektivnega dopusta, o čemer je kupec obveščen po elektronski pošti z avtomatskim odzivnikom, ob telefonske naročilu pa telefonsko.

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na 041 677 560 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. 

Poštnina

Poštnine za knjige in revije ne zaračunavamo, če so bile vnaprej plačane po predračunu ali po položnici.
Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

Plačilni pogoji

Plačilo je možno po predračunu ali po položnici. 
Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, vam bomo poslali naročeno blago.
Če izberete plačilo po položnici, vam bomo najprej poslali na dom položnico in ko bo plačana, vam bomo poslali naročeno blago.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja MotoSI d.o.o.

Cene

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 9,5 % ali 22 % davek na dodano vrednost.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov:

- da vrne blago na naslov podjetja v 15-ih dneh po prejemu,
- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti podjetje MotoSI d.o.o. ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na podjetje vrne blago.

Pogoj v obeh primerih je, da blago na naslov podjetja vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. V kolikor so pogoji izpolnjeni, podjetje MotoSI d.o.o. povrne celotno kupnino.

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi ali reviji, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti podjetje motoSI d.o.o. in napako natančno opiše in  omogoči, da podjetje MotoSI stvar pregleda.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek.

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, podjetje motoSI d.o.o. ne priznava pooblaščenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (izvajalec IRPS) in bo spore reševalo sodišče.

Varovanje osebnih podatkov

Kupec dovoljuje, da podjetje MotoSI d.o.o. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje MotoSI d.o.o.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..