Najin pogovor se je vrtel okoli motorjev, jasno da. Od utrinkov z zasebnih voženj z motorjem naju je vseskozi odnašalo k varnosti. To pa zato, ker ima prefinjen občutek za tveganja. Je inštruktor vožnje. Pri AVP oziroma Javni Agenciji za varnost prometa je član delovne skupine, ki je fokusirana na enosledna motorna vozila. 
Takole pravi: "Kandidatom na izpitu za motor največje težave povzročajo hitre vaje, ki se izvajajo pri 50 km/h, ko mora voznik zmanjšati hitrost na 30 km/h, pravilno opazovati in izpeljati izogib oviri.
Problematična vaja je tudi zaviranje v sili s hitrosti 50 km/h, ko mora ustaviti na določeni meji."

Naj začneva z vprašanjem iz zasebnega življenja. Je doma motor?
Je, Suzuki V-Strom. Tudi pred tem je bil V-Strom, pred njim Transalp. 

Da si bodo bralci lažje predstavljali, kdo je Igor Mihajlik, razkrijva, kakšna vožnja z motorjem mu najbolj paše: hitra, dopustniška, izletniška, …
(Zajame sapo) Čisto odvisno … rad se peljem umirjeno, enakomerno, s čim manj zaviranja. S plinom vse naredim. Hitrost … nekje v okviru omejitev, morda kdaj drobtin'co čez.
 

Pojdiva v posel. Vaš začetek dela ocenjevalca na vozniških izpitih sovpada z obdobjem, ko smo imeli v Sloveniji največ motorističnih nesreč, največ mrtvih motoristov, bom rekel čez palec 45 mrtvih v eni sezoni, in nihče ne ve, koliko je bilo resno poškodovanih. Kriza iz obdobja 2008 – 2010 je močno udarila prodajo motorjev in posledično tudi prepolovila te žalostne številke. Kaj pa se je v teh dvanajstih letih dogajalo na področju vozniških dovoljenj?
V tem obdobju se je zadeva kar močno spremenila. Prišla je nova zakonodaja. V 2010 se je ustanovila Javna agencija. Od takrat naprej se sistematično dela na tem področju. Ustanovili smo delovno skupino za A-kategorijo. Najprej smo začeli delati na ocenjevalcih. Ravno v tistem času je prišlo do menjave generacij pri ocenjevalcih. Ta stare generacije so se umaknile, upokojile in naredile prostor mlajšim. Mi se vozimo, imamo za seboj nekaj odpeljanih kilometrov. Mi, mlajši, smo vedeli, kaj nas moti pri učenju. Tako smo v delovni skupini najprej začeli s kondicijskimi vožnjami ocenjevalcev. Čistiti smo začeli pred svojim pragom in smo do sedaj kar daleč prišli. V Sloveniji imamo okrog 80 ocenjevalcev. To so ljudje, ki pridejo na izpit ocenit kandidata. In vsi ti odpeljejo kondicijsko vožnjo. So navdušeni. Sami sprašujejo, kdaj bo še kakšen trening, kakšna kondicijska. Meni se zdi povsem logično, da vsak ocenjevalec razume, kako težko je odpeljati kakšno vajo. Če je sam te vaje drgnil in treniral, bo lažje opazoval in ocenjeval kandidata na izpitu.
Če učitelj vožnje ni motorist, se ne usede na motor in vaje ne pokaže, je tu problem. Naša želja je, da bi nekje v bližnji prihodnosti vsi učitelji vožnje poučevali kategorijo A z motorja.
Po mojem je danes nedopustno, da nekdo opravi izpit za motor, pa ni zaviral z ABS-jem. To smo skušali speljati in moram reči, da se je zelo lepo prijelo. Fantje v veliki večini to učijo.

Več v reviji motoSI 91 (februar - marec 2020)