Z učitelji vožnje smo razmišljali, kakšni so današnji kandidati in kaj je tisto, kar dela šolo vožnje boljšo od drugih. Nekaj njihovih izjav je tudi takole sočnih: » … in ne kot sedaj, ko ti pride – kar je zdaj v modi – 30, 40, 50 let stara ženska, ki že ima doma kupljen motor in nima pojma, kaj je to vožnja motocikla. Največkrat pride šele na koncu sezone, nato pa pričakuje, da bo imela že v tej sezoni opravljen vozniški izpit.« Sicer pa ženske običajno "tepe" njihova višina in se morajo prav zato še bolj zanesti na svoje spretnosti. 

Članek je na voljo tukaj

Vse o homologacijah. Opozarjamo na to, da bo vedno težje registrirati predelane motocikle. Obiskali smo več strokovnjakov in jih vprašali za mnenja in nasvete. Pri tem smo opazili, da Italijanom, Nemcem in Avstrijcem enostavnih predelav ni potrebno vpisovati v homologacijski karton, Slovenci pa to še vedno moramo. Odgovorni pozivajo motoriste, da vložimo predlog za spremembo.

Članek je na voljo tukaj

»Pozdrav, kakšen pozdrav? Kako to misliš, če se pozdravljamo na cesti?! V Italiji je motorjev kot listja in trave, ne moremo se še pozdravljati med sabo! Mogoče je to normalno v drugih državah, kjer je motorjev na cesti manj kot pri nas,« nam je povedal Valentino Rossi. Pa vi? Se pozdravljate?

Članek je na voljo tukaj

Če ste dolgoprogaš in vam nekaj sto kilometrov na dan ne predstavlja nepremagljive ovire, potem ste zagotovo že občutili bolečine v »ta zadnji«. Ali pa v križu, hrbtenici, kolenih. Eden izmed pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na to, kako udobno bo potekala vaša vožnja, je sedež. Kako ga predelati? Kateri material je najboljši? Vprašali smo strokovnjaka, ki vam lahko pomaga.

Članek je na voljo tukaj

Poškodovana ograja na avtocesti bo voznika, ki je naredil škodo pod vplivom alkohola, v povprečju stala med 3.000 in 5.000 evri. Ta znesek zavarovalnica sicer izplača oškodovancu, recimo Darsu, nato pa ga terja od vas.
Neuradno smo pridobili podatek, da je povprečni regresni zahtevek zavarovalnice »težek« približno 2.000 evrov. Toliko torej v povprečju zahteva zavarovalnica od nekoga, ki je izgubil zavarovalne pravice zaradi alkohola. Seveda so v to številko vključene nesreče z majhno materialno škodo, ki so tudi najštevilčnejše.

Članek je na voljo tukaj